-
De buitenste bladeren van de savooienkool verwijderen, tot je de vaste krop overhoudt.
-
De harde kern verwijderen en kool in fijne reepjes snijden.
-
Ui grof hakken.
-
Spek in blokjes snijden als dat nog geen blokjes zijn.
-
De savooikool wassen en laten uitlekken.
-
Ui met spek lichtjes aanfruiten in de boter.
-
De helft van de savooikool toevoegen en onder voortdurend omscheppen met een houten lepel de kool op een matig vuur laten slinken.
-
De andere helft van de kool toevoegen en blijven omscheppen om alles goed te verhitten.
-
Zout, peper, nootmuskaat, provencaalse kruiden en wat water toevoegen en onder deksel gedurende 20 minuten laten stoven.
-
Af en toe omscheppen.
-
Eventueel de laatste minuten het deksel van de pan nemen om het teveel aan vocht te laten verdampen.
-
Op smaak brengen.
-
Eieren losroeren met 2 eetlepels bloem en room.
-
De savooikool hiermee mengen. 8 ovenschaaltjes of 1 grote schaal inboteren en de bereiding hierover verdelen.
-
Gedurende 15 minuten in een hete oven op 180 graden plaatsen.
-
Eventueel met een mesje langs de rand glijden alvorens het gerecht uit de vormpjes te halen of opdienen uit 1 grote ovenschotel.